Een co.werkplek in een tijdelijk cultureel centrum met wortels in de buurt en voelsprieten voor co-creatie, cult en pulp.

Met onze co.werkplek te GAST in de Oude Beurs faciliteren we co-creatie met een intern netwerk van creatieven en een extern netwerk, de stad. Het is een co.werkplek gemaakt voor en door co.werkers in een huis vol cult, pulp en verrijkende activiteiten.

Met onze co.werkplek trekken we verbindende ondernemers aan die ons doel helpen te verwezenlijken: leegstand omvormen tot gemeengoed. Ze kunnen deelnemen op basis van hun interesse in co-creatie, participatie, netwerkvorming of ze creëren een product dat onze werking kan versterken. Voorbeelden zijn journalisten, een online verkoper van seedbombs, hackers, personeel van overheden of organisaties zoals SMart, Vormingsplus...

De coworking space vormt het hoofd van onze werking waar wordt nagedacht over co-creatie en hoe het project horizontaal kan georganiseerd worden: bijvoorbeeld, welke apps iedereen inspraak geven in bepaalde keuzes.

Er is nog plaats!?!
Zin in een plek waar je je thuis kan voelen en die inzet op verbinding? Geef dan snel door waarom je deel wil uitmaken van ons team en van onze ruimtes wil gebruikmaken. We hebben liever dat je je 10u/maand inzet voor het gemeenschappelijke project dan dat je huur betaald!

 

Co-workers!

Ter voorbeeld: onze eerste co.worker, Superserieus. Art director Matthijs De Block genoot net een starterstraining via ‘Start it@KBC’ in de Boerentoren, en komt nu in onze nieuwe co.werkplek. We kwamen overeen dat superserieus de huurkost kan inruilen voor diensten zoals het maken van de website van het project ‘De Oude Beurs’, een workshop co-creatie - waarvoor hij een opleiding genoot - en het maken van de affiche van het buurtfeest door interdisciplinair samen te werken met de tien artiesten uit de atelierwerking van Fameus.

superserieus.be

3 Hackers - een half jaar geleden hackten 3 hackers de website van de stad Antwerpen. Sindsdien doen ze dit om de 3 maanden op vraag van de stad Antwerpen. Binnen onze co.werkplek werkt dit kersverse team aan hun plannen om als bedrijf te blijven hacken.

Antwerpen aan't Woord - Antwerpen aan't woord is de officieuze stadsorganisatie die maakt dat burgers gehoord worden en participatieve trajecten tot een goed einde worden gebracht. U kent ze misschien van de stadstuinen, de groene en toekomststraten en andere projecten. Antwerpen aan't woord stuurt wekelijks een freelancer om in onze co.werkplek te (net)werken.

antwerpenaantwoord.be

1001Pact is een organisatie die 15 mei met hun SenseTour langskomen in de Oude Beurs. Tijdens dit event, dat al 30 keer plaatsvond overal ter wereld, worden sociaal ondernemers in beeld gebracht en met elkaar verbonden, in de eerste plaats door de workshops en lezingen die er plaatsvinden.

Antwerp Type Society wil graag met een viertal ontwerpers bij ons komen huren en seminaries en workshops binnen hun vakdomein organiseren

 

Het co.werkteam van Co.Labs

Ellen Anthony, Esther Hoedemakers, Sara Vermeylen, Dries Van de Velde